Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

a

La revista REDES de la UAB inicia la seva indexació a Scopus

REDES - Revista Hispana para el Análisis de Redes Sociales, editada pel Grup de Recerca en Antropologia Fonamental i Orientada (GRAFO) de la UAB i el Laboratorio de Redes Personales y Comunidades (LRPC) de la Universidad de Sevilla ha signat recentment l'acord de col·laboració amb Elsevier per a la seva inclusió en la base de dades Scopus. Scopus és la major base de dades de cites i resums de bibliografia revisada per parells: revistes científiques, llibres i actes de conferències. L’acord permetrà la inclusió de REDES en l'índex Scimago Journal Rank (SJR), un dels dos indicadors més importants del món per a la valoració de l'impacte de les revistes científiques.

REDES és una revista orientada a oferir resultats de recerca sobre anàlisi de xarxes socials, així com contribucions teòriques amb una perspectiva reticular. Des de la seva fundació el 2002, ha utilitzat com a idiomes oficials de la revista l'espanyol i el portuguès, amb una àmplia audiència en el món iberoamericà. La revista publica dos números ordinaris a l'any, el dia 20 dels mesos de juny i desembre.

Recentment, l'experiència editorial de REDES va ser seleccionada com una de les “bones pràctiques” de publicació en obert entre les universitats del Mediterrani, com a part del projecte Erasmus+ “Opening Up Education in South Mediterranean Countries”. La revista ha impulsat una comunitat de pràctica sobre anàlisi de xarxes en espanyol, sent una de les pioneres en les polítiques d'accés obert.

Al setembre de 2019 es va signar un conveni de col·laboració entre la Universidad de Sevilla (US) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per a la coedició de la revista. REDES és codirigida per José Luis Molina, professor del Departament d'Antropologia Social de la UAB, i Isidro Maya Jariego, professor del Departament de Psicologia Social de la US.

Font: Sala de premsa UAB

28/01/2021 [Imprimir]