Col·laboració institucional

Tipografies antigues d'impremta

El Servei de Publicacions de la UAB col·labora amb les entitats del sector editorial que agrupen les editorials universitàries tant en l'àmbit estatal: Unión de Editoriales Universitarias Españolas (UNE), com en el de la llengua catalana: Grup de Treball de Publicacions de la Xarxa Vives d’Universitats.

Tanmateix, disposa d'un acord de col·laboració amb Public Knowledge Project (PKP) per a la promoció de programari d'accés obert adreçat a la millora de la qualitat i la difusió de les publicacions científiques i acadèmiques.

Alhora, l'editorial coorganitza activitats de difusió i promoció culturals amb institucions de l'esfera territorial de la UAB, com l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, l'Associació Gabriel Ferrater o l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

 

Logo de la Unión de Editoriales Universitarias Españolas

Unión de Editoriales Universitarias Españolas (UNE)

La UNE disposa de la llibreria en línia Unebook, on es poden comprar els llibres de les universitats espanyoles en format imprès i digital. També dona suport al préstec interbibliotecari digital, que permet accedir als continguts en línia dels llibres de les entitats participants.

 

Logo de la Xarxa Vives d'universitats

Xarxa Vives d’universitats - Grup de Treball de Publicacions

La Xarxa Vives disposa de la llibreria digital e-BUC, on es poden comprar els llibres en català de les universitats membres d'aquesta institució.

 

Logo de Public Knowledge Project

Public Knowledge Project (PKP)

PKP és l'organització que ha desenvolupat, entre d'altres, l'aplicació Open Journal System, per a la gestió i publicació de revistes científiques, i Open Monograph Press, per a la gestió i publicació de monografies científiques. El Servei de Publicacions manté una col·laboració estratègica amb PKP en diferents àmbits.

 

logo-acv

Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

El Servei de Publicacions de la UAB organitza cada any, conjuntament amb l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, tres premis literaris: el Premi de novel·la «Valldaura-Memorial Pere Calders», el Premi de poesia «Miquel Martí i Pol» i el Premi de narrativa breu per a joves «Caterina Albert».

 

logo-asc
logo-agf

Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Associació Gabriel Ferrater

El Servei de Publicacions de la UAB organitza, amb l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i l'Associació Gabriel Ferrater, el premi «Pensar més» d'assaig jove - Memorial Gabriel Ferrater, dedicat a la figura intel·lectual de Gabriel Ferrater.