Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

a

CEDRO i VEGAP renoven un acord amb la CRUE per facilitar la utilització d'obres protegides a les universitats

El Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO) i la Visual Entitat de Gestió d'Artistes Plàstics (VEGAP) acaben de renovar l'acord amb Crue Universitats Espanyoles, que facilitarà l'abonament dels drets d'autor per determinats usos de llibres i altres publicacions en els seus centres durant el curs 2019-2020.

Aquest acord, que cobreix la utilització d'obres protegides en les 76 universitats públiques i privades associades a Crue Universitats Espanyoles, d’entre les que es troba la Universitat Autònoma de Barcelona, té l'objectiu de prorrogar la vigència del conveni de col·laboració subscrit al maig de l'any passat.

Jorge Corrales, director general de CEDRO, explica que «amb aquest acord, tots els centres que componen aquesta associació estan complint amb la Llei de Propietat Intel·lectual». Segons l'article 32.4 d'aquesta norma, els autors i editors de les obres utilitzades tindran un dret irrenunciable a percebre dels centres usuaris una remuneració equitativa, que es farà efectiva a través de les entitats de gestió.

En aquest sentit, Corrals recorda que «és molt important que des de les universitats es desenvolupin bones pràctiques en matèria de drets d'autor perquè són una de les principals fonts de generació de coneixement al nostre país».

27/05/2020 [Imprimir]