Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

a

Presentada la nova col·lecció de dret animal de la UAB

El passat dilluns dia 9 la llibreria Casa del Llibre va acollir la presentació de la nova col·lecció de llibres publicada pel Servei de Publicacions de la UAB «Derecho Animal» i coordinada per l'International Center for Animal Law Policy (ICALP) de la Facultat de Dret. Els llibres, marcats per un caràcter transversal i internacional, s’orienten a la comunitat científica i acadèmica, així com a un públic que precisi estar professionalment al dia en matèria de Dret Animal i Ciència del Benestar Animal.

En primer lloc, el vicerector de Relacions Institucionals i Cultura de la UAB Carlos Sánchez va donar la benvinguda als assistents així com també va realitzar una ronda d’agraïments: al director del Servei de Publicacions Joan Carles Marset, a la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona Margarita Arboix, així com a tota la comunitat de la universitat en general. Precisament, Sánchez va matisar que aquesta col·lecció reflectia a la perfecció l’esperit de la UAB.

També va intervenir la catedràtica de dret romà Teresa Giménez-Candela, també directora del Màster en Dret Animal i Societat i directora de la col·lecció. Giménez-Candela va seguir amb els agraïments a totes les persones que han permès que aquesta col·lecció sigui una realitat: autors, revisors, a tothom del Servei de Publicacions, entre altres.

La doctora Teresa Giménez-Candela explicà com aquesta col·lecció, tot i promoure la investigació i l’acadèmia, també està adreçada a tothom qui vulgui aprendre sobre dret animal. Les publicacions estan dotades d’un caràcter transversal; per això precisament va recalcar que el primer llibre era en anglès. Actualment s’han publicat quatre llibres i s’espera que se’n publiquin quatre més cada any.

L’última ponent en intervenir va ser la primera autora en publicar en aquesta col·lecció, la doctora en Dret i especialista en dret animal Martina Pluda. El seu llibre, Animal law in the Third Reich, fou controvertit ja que a la portada apareix Hitler amb un gos. El llibre, un estudi històric on trobarem documents originals mai vists, avalua les modernes polítiques en matèria del dret animal i com encaixa aquest fet amb el règim nazi. La doctora Pluda va afegir que la seva propera passa és realitzar un doctorat sobre el dret animal a altres règims autoritaris europeus del segle XX.

Per acabar, es va obrir un debat prou profitós on es tractaren temes com la tauromàquia, el veganisme, l’ètica nutricional, els infants vegetarians, els amants dels animals... i Paul McCartney.

Font: Facultat de Dret de la UAB

04/03/2020 [Imprimir]