Fins el proper 3 de febrer, els investigadors que siguin autors de publicacions incloses al sistema d’Intercanvi Científic (IC) de llibres digitals per a l’ús de la comunitat universitària podran incloure les estadístiques de consulta d’aquest projecte com a indici de rellevància i impacte a l’actual convocatòria dels sexennis d’investigació del 2024.
L’IC es un projecte que la Unión de Editoriales Universitarias Españolas (UNE) va impulsar el 2016 i des de llavors més de 14.000 ebooks, corresponents a monografies i manuals de totes les àrees de coneixement, són intercanviats per 63 universitats i estan disponibles per a investigadors, professors i estudiants a través de les biblioteques dels campus i centres de recerca adherits al programa. En el cas de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Servei de Publicacions posa a disposició tot el seu fons digital, que està format per més de 180 publicacions. En aquest sentit, els investigadors que hagin publicat un llibre electrònic amb el nostre Servei podran computar les estadístiques de l’IC per als seus sexennis.
Per a conèixer quins llibres formen part de l’IC i les seves dades, s’ha de visitar la pagina següent: https://www.une.es/estadisticas-intercambio-cientifico. Les estadístiques mostren l’evolució de les consultes, segons l’editorial, la biblioteca o la publicació. En el cas de la UAB, destaca l’obra Investigación en psicologia y logopedia, dels professors del Departament de Psicobiologia i Metodologia de las Ciències de la Salut de la UAB, Mariona Portell i Jaume Vives, per ser la segona publicació universitària més consultada. Investigación en psicologia y logopedia suma un total de 360.088 pàgines vistes i està disponible en format digital d’accés obert i en format paper de pagament.