Signatura d'«El hechizo del tren» per Sant Jordi a Mataró

Johari Gautier signant llibres a Mataró
marta
dj., 20/04/2023 - 09:00

El 22 d’abril, en el marc de la Diada de Sant Jordi, Johari Gautier va signar exemplars de la seva última novel·la, El hechizo del tren, de 19 h a 20 h, a Dòria Llibres (carrer de la Riera, 100, 08302 Mataró).

La novel·la és el relat dels inicis del ferrocarril a Llatinoamèrica i, alhora, la història d'uns personatges que van aconseguir tirar endavant un projecte visionari entre enormes dificultats en un període de gran inestabilitat. Una història que s'emmarca en el context de la Revolució Industrial, però també un capítol essencial del desenvolupament d'una urbs esplèndida com Barcelona i del canvi de paradigma d'una Espanya que s'endinsa en la modernitat.

El llibre ha estat publicat aquest mes d’abril pel Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és obra de Johari Gautier Carmona. L'autor, nascut a París el 1979, és màster en Periodisme i Comunicació Digital per la UAB. Narrador i divulgador, ha publicat obres com África: cambio climático y resiliencia. Retos y oportunidades ante el calentamiento global (UAB, 2022), Cuentos históricos del pueblo africano (Almuzara, 2010) o Del sueño y sus pesadillas (Atmósfera Literaria, 2015). El hechizo del tren és el fruit d'un gran estudi històric sobre la primera línia ferroviària a la península Ibèrica, però també una manera d'acostar-se a la Barcelona que va conèixer en la seva infantesa i de la qual prevalen encara aquells viatges memorables en Talgo que el portaven fins a París.