Eduard Roure presenta la seva novel·la a Lleida

Autor i portada del llibre El metall i els turons
marta
dv., 12/04/2024 - 09:46

El professor i escriptor lleidatà Eduard Roure Blàvia presentarà la seva novel·la El metall i els turons, el pròxim dijous 18 d’abril, a les 19 h, a la llibreria La Fatal (carrer Vallcalent, 65, 25006 Lleida).

L’acte inclourà una lectura de diversos fragments del llibre i comptarà amb la participació d’Ester Graell, filòloga i professora; Mariona Roure, fotògrafa i historiador de l'art; i l’autor.

L’obra és una faula moderna, que es disfressa de thriller o de western, i ha estat la guanyadora del XXIX Premi de Novel·la «Valldaura-Memorial Pere Calders» de 2023, convocat per la UAB i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. El metall i els turons, tal i com apunta el propi Roure, és “una rondalla moderna que gira entorn de la vella història de l'enfrontament amb el poder, en aquest cas, provocat per la conscienciació per la conservació del medi ambient”.

Eduard Roure Blàvia va néixer a Lleida el 1973 i és professor de Secundària de llengua catalana i literatura a l’Institut Manuel de Montsuar de la mateixa localitat. D’entre les seves obres destaquen: Les altes balconades (Pagès, 1999), Premi Les Talúries de narrativa; la novel·la breu Lligall trobat a la Cabana (Proa, 2008), finalista del Premi Pere Calders; la novel·la L’última badia (Pagès, 2012), premi d’ajut a la creació al millor projecte de novel·la dels Premis Narrativa Lleida; i la novel·la La nit de les oques (Viena, 2016), premi Ciutat de Badalona de narrativa. Actualment, col·labora com a articulista al suplement Lectura del diari Segre.