Pedra, paraula i ànima

coberta del llibre
102
ISBN
9788419333230
eISBN
9788419333247

Pedra, paraula i ànima pretén ser un passeig poètic sota el sol fugisser del capvespre o les primeres llums de l’alba. Un itinerari que ens convida a la calma i la quietud de les hores esparses, traçat en versos blancs de quatre, sis, deu i dotze síl·labes mètriques, i marcant, entre silencis i pauses, el ritme, la cadència i la musicalitat inherent al tipus d’art poètica que millor s’avé amb la meva forma de dir, sentir i expressar-me en poesia, per transitar en l’equanimitat i en la complicitat de les emocions. Un espai de retrobada on atenuar les inclemències quotidianes i bastir, amb «pedra, paraula i ànima», un refugi on habitar.

El recull, compost per cinquanta-nou poemes i un darrer poema síntesi, s’inicia i es tanca amb un vers que descriu un cercle des d’on transcendir l’instant viscut per convertir l’alè en poesia i que pretén impregnar tot el recull: «Desdibuixar l’alè, fer-ne un poema».

Pedra, paraula i ànima ha estat l’obra guanyadora del XXVII Premi de  Poesia «Miquel Martí i Pol» de 2022, convocat per la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.