Diccionari de sinònims de frases fetes

Portada del llibre
ISBN
9788449023460

Aquest Diccionari de sinònims de frases fetes (DSFF) és un diccionari conceptual i un diccionari d'ús d'expressions lexicalitzades de la llengua catalana, fonamentalment del català contemporani.

A partir de conceptes proporciona informació gramatical i lingüística referida a frases fetes de naturalesa gramatical diversa. Innova en l'especificació de diverses relacions de sentit (sinonímia, antonímia, inversió argumental i extensió semàntica) i múltiples referències creuades a altres expressions lexicalitzades.

És el diccionari de frases fetes més complet dels existents en l'actualitat, una obra imprescindible per a docents, traductors i escriptors en general. Inclou 5.500 entrades conceptuals i 15.500 expressions lexicalitzades, les quals es registren en 18.850 fitxes distintes.

L'edició impresa incorpora un CD-ROM que permet fer múltiples cerques que complementen les funcionalitats de l'obra. Es tracta d'un producte fet l'any 2006 i té uns requeriments de software que ja no s'ajusten a la major part d'equips informàtics actuals.

Els requisits per a la instal·lació del CD-ROM són: PC compatible 486 a 50 Mhz i 16 Mb de RAM o superior. Lector de CD-ROM. És recomanable utilitzar Windows 2000, ME, NT o XP. També funciona amb Windows 7 de 32 bits. No funciona amb Windows 7 de 64 bits, o superior.

Per minimitzar aquest problema hem posat a disposició dels usuaris una versió en pdf del llibre de lliure accés (no incorpora el programa inclòs al CD-ROM que acompanya l'edició impresa).

També hi ha disponible una versió del DSFF en línia de lliure accés que incorpora algunes revisions i modificacions que milloren la segona edició de l'obra impresa: Accedir a la versió en línia