Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

a

Es presenten els llibres guanyadors dels Premis Literaris, a Cerdanyola

El dimecres, 4 de desembre, va tenir lloc l’acte de presentació de les obres guardonades als Premis Literaris 2019, que organitzen conjuntament la UAB i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès: Roser Blázquez amb La volada del pinsà (XXV Premi de Novel·la «Valldaura – Memorial Pere Calders»), Jordi Ferrer amb Carn estranya (XXIV Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol») i Xavier Mas pel relat Lluny (X Premi de Narrativa Breu per a Joves «Caterina Albert») -aquest darrer no va poder assistir a l'acte-. Com en edicions anteriors, les obres han estat editades pel Servei de Publicacions de la UAB.

Els llibres compten amb un nou disseny que dona més protagonisme a la imatge de la coberta i els fa visualment més atractius. També inclou una fotografia dels autors/autores i una explicació de la col·lecció a les solapes. A més incorporen a la coberta i contracoberta la informació dels premis el que contribuirà d'una banda a fer els llibres més atractius a les llibreries, i de l'altra a donar més projecció als premis.

El XXV Premi de Novel·la «Valldaura – Memorial Pere Calders», dotat amb 3.000 euros, ha estat per Roser Blàzquez Hernández, amb l’obra “La volada del pinsà”, un relat que presenta una trama ben estructurada i amb un llenguatge ric que aconsegueix que el lector s’involucri en la història des de l’inici.

El XXIV Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol», dotat amb 1.000 euros, ha estat per Jordi Ferrer Gràcia amb “Carn estranya”, una obra que presenta un gran domini de la llengua i de la tècnica poètica, on destaca la gran varietat de motius i situacions que aconsegueixen posar davant dels ulls del lector una imatge viva de la realitat representada.

El X Premi de Narrativa Breu per a joves «Caterina Albert», dotat amb 500 euros, ha estat per Xavier Mas Craviotto -que no va poder assistir a l'acte de presentació de les obres-, per l'obra “Lluny”, una crònica dramàtica sobre la prostitució que relata les vivències d’un personatge marginal. Es tracta d'una obra ben escrita, realista, crítica i amb un contrast molt clar entre el seu inici i la tendresa del final.

L’acte, que va tenir lloc a les 19 hores al Museu d’Art de Cerdanyola (MAC), va comptar amb l’assistència de Carlos Cordón, alcalde de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès; Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura de la UAB; Josefa Rivera, regidora de cultura de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès; i de dos dels tres autors dels llibres. La trobada es va amenitzar amb l’espectacle El mot és teu!, de l’il·lustrador Joma i el músic Miquel Jordà. També es va aprofitar l'ocasió per lliurara els premis de l’edició 2019 de la Nit Lab-MAC, celebrada el passat octubre al Museu d’Art de Cerdanyola.

En l'acte de presentació de les obres, també es va presentar l'edició dels premis del 2020, les bases del quals es poden consultar a la web dels premis. El termini de presentació d'originals començarà el 9 de desembre de 2019 i finalitzarà el 10 de febrer de 2020 a les 24 h. El veredicte del Jurat es donarà a conèixer el 7 de maig de 2020, a les 18.00 h, en l’acte de lliurament de premis que es farà a la Universitat Autònoma de Barcelona.

AUTORIA FOTOGRAFIA: Núria Puntes-Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

05/12/2019 [Imprimir]