Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

Foto no disponible

Altres volums de: 
Ciència i Tècnica
 
Aula d'Ecologia. Cicle de conferències 2003 
Autor: Àvila, Anna; Terradas, Jaume (eds.)
Col·lecció i núm: Ciència i Tècnica  26 
Primera edició: 2004
Pàgines: 96
Format: 16 x 23 cm
Enquadernació: En rústica
Idioma: Català
Matèria: 5. Ciències Pures. Ciències exactes i naturals. Matèria IBIC:
Inclusions:
Editor: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
Coeditor/s: 
Distribució: MIDAC
Codi d'article: CTE0026
Dipòsit legal:
ISBN (paper): 84-490-2355-6.
PVP: 9 €

 

Ressenya: Fruit de la ja antiga col·laboració —iniciada el 1980— en el camp de l’ecologia urbana entre l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona, el 1996 neix l’Aula Permanent d’Ecologia de la Ciutat. L’Aula d’Ecologia té els seus orígens en el propòsit de consolidar un nucli de debat sobre la qüestió ambiental. Des de la seva creació, l’Aula d’Ecologia ha organitzat un cicle de conferències anual i, des del cicle de 1997, els resums s’han publicat en volums d’aquesta mateixa sèrie.

En el present volum, sisè que publiquem de resums de les conferències, s’hi apleguen els corresponents a les que van tenir lloc el 2003, que van tenir com a temes dominants els resultats de la conferència de Johannesburg i la globalització. Es van considerar aspectes polítics i econòmics, entre ells els relatius al comerç internacional, energètics (entorn al protocol de Kyoto i la seva possible eficàcia), i també impressions obtingudes del desenvolupament de la cimera. Entre les conseqüències fisicoquímiques i biològiques de la globalització, es van tractar els temes de la dispersió de contaminants orgànics persistents i de la resposta dels organismes i ecosistemes als canvis globals, com també aquells aspectes que es relacionen amb l’alimentació humana i les possibles conseqüències sanitàries dels canvis en els aliments. Pel que fa a les metodologies, es van tractar dos aspectes principals: les anàlisis multicriterials i els indicadors de sostenibilitat. Una conferència va estar dedicada a l’ecourbanisme, amb exemples d’actuacions sostenibilistes. Una altra conferència va estar dedicada a explicar un aspecte essencial del funcionament de la biosfera, el paper que hi han tingut al llarg de la història de la Terra els microorganismes i el que encara hi tenen.

Com és tradició, totes les conferències del cicle van ser impartides per personalitats de prestigi i cada una va ser seguida d’una animada discussió.  Fer una altra cerca
   
Imprimir fitxa