Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

Foto no disponible

Altres volums de: 
12 Literatures
 
El prodigi de les lletres: aproximació a l’obra de Mircea Cărtărescu 
Autor: Alexandrescu, Ioana; Montoliu Pauli, Xavier
Col·lecció i núm: 12 Literatures  
Primera edició: 2021
Pàgines: 160
Format: 16 x 23 cm
Enquadernació: Cosida amb fil
Idioma: Català i castellà
Matèria: 8. Lingüística. Literatura. Filologia. Matèria IBIC: CFP
Inclusions:
Editor: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
Coeditor/s: 
Distribució: MIDAC
Codi d'article: 12L0001
Dipòsit legal: B-1451-2021
ISBN (paper): 978-84-490-9336-4.
PVP: 14 €
ISBN (ebook): 978-84-490-9337-1. PVP: 5,99 €. Format: pdf
 

Ressenya: Amb el títol El prodigi de les lletres: aproximació a l’obra de Mircea Cărtărescu, va tenir lloc, el 14 de maig de 2018, la primera jornada internacional d’estudi de l’obra cartaresquiana a la Universitat Autònoma de Barcelona. Es tractava del primer cop que un centre universitari organitzava una trobada acadèmica d’aquestes característiques i prestava una atenció certament delicada a la seva obra literària traduïda a bastament a tantes llengües, també al català i al castellà; tots els esforços van ser recompensats no només amb l’acceptació de l’autor d’assistir a la sessió de treball i prendre-hi part, sinó també amb la qualitat de les diferents aportacions i testimonis dels comunicants. La idea de convidar Mircea Cărtărescu a la UAB va poder prendre forma finalment l’any 2018 després d’alguns intents previs i la tercera va ser la bona, quan la celebració de la Jornada va quedar incorporada a la visita que l’autor feia, de nou, a Barcelona, convidat aquest cop per Barcelona Poesia coincidint amb la presentació de la traducció del seu poemari Res. Poemes 1988-1992.

A més de les intervencions de l'autor i dels editors, el volum recull les contribucions de: D. Sam Abrams, Francesc Serés, Xavier Pla, Marian Ochoa de Eribe, Antònia Escandell Tur, Octavio Cano Silva, Alba Diz Villanueva, Mihai Iacob, Berta Ares Yáñez i Santiago Muñoz. Tanca el volum un aplec de poesia romanesa en llengua catalana. 

Autor/s: Ioana Alexandrescu (1975) és doctora en filologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i professora a la mateixa universitat. És l’autora dels llibres La voz autobiográfica de María Zambrano (2013), Brevemente, la vida: un acercamiento al discurso autobiográfico breve (2013) i Ubú, una lectura del monstruo (2019) i la coordinadora de dos volums col·lectius. Compagina l’activitat docent i de recerca amb la traducció i la promoció cultural.

Xavier Montoliu Pauli (1968). Del romanès, ha traduït alguns llibres d’autors clàssics moderns i contemporanis. A la Facultat de Traducció i d’Interpretació ha pogut coordinar-hi actes amb personalitats literàries romaneses. Li agradaria passejar amb Mircea Cărtărescu pel Bucarest dels anys noranta.

Fer una altra cerca
   
Imprimir fitxa