Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

Foto no disponible

Altres volums de: 
Materials
 
Una oportunitat per la formació continuada del professorat: Curs de Postgrau Educació Especial: Pedagogia Terapèutica 
Autor: Sanahuja, Josep Maria; Rojas, Susana; Boada, Rosa
Col·lecció i núm: Materials  230 
Primera edició: 2014
Pàgines: 90
Format: 19,5 x 28 cm
Enquadernació: En rústica fresada
Idioma: Català
Matèria: 3. Ciències Socials. Matèria IBIC:
Inclusions:
Editor: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
Coeditor/s: 
Distribució: MIDAC
Codi d'article: MAT0230
Dipòsit legal: B-23691-2014
ISBN (paper): 978-84-490-4846-3.
PVP: 13 €
ISBN (ebook): 978-84-490-5097-8. PVP: 5,99 €. Format: PDF
 

Ressenya: El curs de postgrau d’Educació Especial: Pedagogia Terapèutica, de la Universitat Autònoma de Barcelona, va néixer l’any 1983 amb l’ànim d’afavorir la reflexió i la participació activa dels mestres en la seva formació i potenciar el seu desenvolupament professional en el procés d’ensenyament dels nens i nenes amb necessitats educatives de suport en el marc de l’escola ordinària.

És un fet que l’educació és un dret fonamental que hem de garantir a tots els nens i nenes, i sota aquesta premissa, la necessitat de la formació contínua i actualitzada dels professionals de l’educació i la col·laboració entre els agents educatius són alguns dels eixos que garanteixen una resposta educativa de qualitat en una escola per a tothom. Sens dubte, la formació contínua del docent esdevé un pilar fonamental en el desenvolupament i consolidació dels processos d’inclusió educativa a l’escola.

En el llibre es recull la llarga trajectòria del curs de postgrau i, de forma més específica, l’impacte d’aquesta formació en les darreres edicions. La lectura del text ens pot permetre conèixer i analitzar els canvis conceptuals, socials, polítics i educatius esdevinguts en el camp de les necessitats educatives de suport en aquests darrers anys. Hem volgut recollir les experiències, els neguits i les vivències dels mestres que, preocupats per la seva formació i el seu desenvolupament professional, han optat per fer aquest curs de postgrau per tal de desenvolupar pràctiques inclusives a l’escola des de la reflexió teòrica i una actitud de respecte cap a tots els membres de la comunitat educativa.

A partir de la veu dels protagonistes de la formació, intentem anant dibuixant les línies del que podria ser la formació dels mestres que hauran de fer de l’escola un lloc on tot l’alumnat aprengui i participi amb èxit. 

Autor/s: Josep M. Sanahuja Gavaldà, doctor en Educació (UAB), és professor i investigador al Departament de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona en temàtiques relacionades amb la inclusió educativa i necessitats educatives de suport, i coordinador del màster de Suports per a la Inclusió Educativa i Social.

Susana Rojas Pernia, doctora en Educació (UAB), és professora i investigadora al Departament d’Educació de la Universitat de Cantàbria en temàtiques relacionades amb els processos d’inclusió i exclusió educativa i amb l’auto­determinació de les persones amb discapacitat.

Rosa Boada Domènech, llicenciada en Filosofia i Lletres (secció de Filosofia i de Psicologia) (UB), és professora i investigadora jubilada del Departament de Psicologia Evolutiva i de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona en temàtiques relacionades amb l’atenció a l’alumnat amb necessitats educatives de suport. Ha estat directora del curs de postgrau d’Educació Especial: Pedagogia Terapèutica.

Fer una altra cerca
   
Imprimir fitxa