Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

Foto no disponible

Altres volums de: 
Gabriel Ferrater
 
Atac de temps. XIX Premi de Poesia “Miquel Martí i Pol” de 2014 
Autor: Roig, Manuel
Col·lecció i núm: Gabriel Ferrater  75 
Primera edició: 2014
Pàgines: 82
Format: 14,5 x 21,5 cm
Enquadernació: En rústica fresada
Idioma: Català
Matèria: 8. Lingüística. Literatura. Filologia. Matèria IBIC: DCF
Inclusions:
Editor: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
Coeditor/s: 
Distribució: MIDAC
Codi d'article: GAB0075
Dipòsit legal: B.21131-2014
ISBN (paper): 978-84-490-4493-9.
PVP: 14 €
ISBN (ebook): 978-84-490-4498-4. PVP: 6,99 €. Format: epub
 

Ressenya: Atac de temps ha estat l’obra guanyadora del XIX Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol» de 2014, convocat per la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

D’entre tot, el temps és l’única disfressa que no admet impostura, l’únic camí a recórrer cap on l’estiu aplega. No obstant això, ocorre a voltes que una hora se’ns deté davant mateix i tot sembla ser nostre novament. Llavors els carrers de quan érem de la llum i els fantasmes d’ahir ens fan saber que sí: som els mateixos i res no ha canviat. Torna a portar-nos el iaio de la mà; les paraules, talment fades bones, se’ns apleguen volant per a quedar-se; som navegants del sol alt del dissabte o sabem ballar les vespes de la font. És un atac de temps en plena vida i a partir d’este atac ja som nosaltres. 

Autor/s: Vaig nàixer l’any 1976 a la Vall d’Uixó. Era un 13 de maig, dia de la Mare de Déu de Fàtima, i ma mare em va vestir de pastoret per a anar a l’ermita mentre la disfressa em va anar bé. L’any 1999 vaig acabar la carrera de fagot; però van ser mon pare i el iaio Pòlit els que em van portar a la Schola Cantorum perquè aprenguera solfa. L’any 2000 vaig aprovar les oposicions a Professor de Música, i any rere any aconseguisc enamorar-me dels alumnes de l’Institut Públic Fray Ignacio Barrachina, a Ibi. Pel que fa a lletres, he estat guardonat amb alguns premis i tinc alguns llibres publicats; però l’heroïna dels meus llibres és la meua dona, que és amb qui he escrit els únics dos poemes imprescindibles: Àngel i Maria, de set i quatre anys. Ell és percussionista i ella, una rosseta més guapa que l’agost quan els xiquets corren pels carrers del barri del Roser.

Fer una altra cerca
   
Imprimir fitxa