Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

Foto no disponible

Altres volums de: 
Gabriel Ferrater
 
La memòria del cor. XX Premi de novel·la “Valldaura-Memorial Pere Calders” de 2014 
Autor: Torrents, Francesc Xavier
Col·lecció i núm: Gabriel Ferrater  74 
Primera edició: 2014
Pàgines: 268
Format: 14,5 x 21,5 cm
Enquadernació: En rústica fresada
Idioma: Català
Matèria: 8. Lingüística. Literatura. Filologia. Matèria IBIC: FA
Inclusions:
Editor: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
Coeditor/s: 
Distribució: MIDAC
Codi d'article: GAB0074
Dipòsit legal: B-21132-2014
ISBN (paper): 978-84-490-4496-0.
PVP: 16 €
ISBN (ebook): 978-84-490-4497-7. PVP: 7,99 €. Format: epub
 

Ressenya: La memòria del cor ha estat l’obra guanyadora del XX Premi de Novel·la «Valldaura-Memorial Pere Calders» de 2014, convocat per la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

Gabriel Garcés, un mosso d’esquadra en hores baixes, busca la manera de donar un tomb a la seva vida per sortir de l’atzucac on es troba. L’ocasió se li presenta quan un seguit de fets fortuïts el porten a intentar esbrinar les circumstàncies d’un estrany crim, que va quedar sense resoldre, comès anys enrere pel seu oncle Isidre, un malalt d’alzhèimer. El procés l’obligarà a capbussar-se en alguns dels episodis més heroics —i també més sòrdids— de la Guerra Civil, de la Segona Guerra Mundial i de la postguerra. Poc es podia pensar que les conseqüències dels fets que van sortint a la llum encara estan ben vives, que es projecten fins a l’actualitat i que l’enredaran en una complexa trama que el conduirà inexorablement cap a un desenllaç que difícilment s’hauria arribat a imaginar. 

Autor/s: Francesc Xavier Torrents González (Barcelona, 1957) és llicenciat en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona i graduat en Arts Aplicades per l’Escola Llotja. Treballa a l’Administració. L’afició que tenia des de molt petit per dibuixar, que sempre ha anat de la mà de l’afició per la literatura i el cinema, el va dur al món del còmic quan era ben jove. Durant aquest període va descobrir que les seves preferències s’allunyaven progressivament del gust per dibuixar historietes, per decantar-se primer per escriure’n només els guions i ocupar-se de la seva planificació, i, després, per la necessitat de construir històries amb estructura i continguts més complexos, que desbordaven els límits de la vinyeta. La memòria del cor és la seva primera novel·la.

Fer una altra cerca
   
Imprimir fitxa