Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

Foto no disponible

 
L'absentisme laboral a la industria catalana. 64 experiències 
Autor: Ortega, Natàlia
Col·lecció i núm: Documents d'Economia Industrial  35 
Primera edició: 2012
Pàgines: 151
Format: 16 x 23 cm
Enquadernació: Cosida amb fil
Idioma: Català
Matèria: 3. Ciències Socials. Matèria IBIC:
Inclusions:
Editor: Centre d'Economia Industrial
Coeditor/s: 
Distribució: MIDAC
Codi d'article: DEI0035
Dipòsit legal: B-34446-2009
ISBN (paper): 978-84-935324-6-8.
PVP: 20 €

 

Ressenya: Què podem aprendre de l’experiència de les empreses que han disminuït el seu índex d’absentisme?

Aquesta pregunta pot resumir l’interès del Document d’Economia Industrial, número 35 sobre L’absentisme laboral a la industria catalana. Experiències de 64 empreses.

Per respondre a la pregunta o - mes exactament- a la reocupació que expressa - l’autora Natàlia Ortega ha analitzat en profunditat com ho han fet 64 empreses industrials. Aquestes empreses pertanyen a diversos sectors, són de diferent dimensió i divers origen del capital. Constitueixen doncs un bon exemple.

El treball de camp s’ha complementat amb l’anàlisi de la informació estadística disponible i amb referències internacionals.

L’estudi aporta informació elaborada sobre la importància de l’absentisme, els seus efectes; reflexiona sobre els factors explicatius, distingint els provinents de l’entorn i de la pròpia empresa.

Presenta les mesures adoptades per les empreses i les que podrien aplicar els diferents agents interessats en disminuir l’absentisme.

El resultat, entre d’altres, és la identificació d’unes “bones pràctiques” útils per aplicar, degudament interpretades i adaptades a la situació específica de cada empresa. Fer una altra cerca
   
Imprimir fitxa