Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

Foto no disponible

Altres volums de: 
Documents
 
La Guerra del Francès a Catalunya segons el diari de Raimon Ferrer 
Autor: Moliner Prada, Antoni
Col·lecció i núm: Documents  92 
Primera edició: 2011
Pàgines: 364
Format: 16 x 23 cm
Enquadernació: En rústica
Idioma: Català
Matèria: 9. Geografia. Biografia. Història. Matèria IBIC:
Inclusions: CD-ROM
Editor: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
Coeditor/s: 
Distribució: MIDAC
Codi d'article: DOC0092
Dipòsit legal: B-45.211-2010
ISBN (paper): 978-84-490-2661-4.
PVP: 20 €

 

Ressenya: Barcelona cautiva, dietari escrit pel pare Raimon Ferrer (1777-1821), és una obra fonamental sobre l’ocupació napoleònica de Catalunya i l’organització de la resistència durant la Guerra del Francès (1808-1814). Espectador privilegiat, dedicat a l’assistència hospitalària i a les presons reials, dóna testimoni de tot el que succeeix a la ciutat i al Principat. Recull totes les informacions i mitifica l’esperit de resistència dels catalans i la seva fidelitat a Ferran VII. L’obra conté referències molt valuoses sobre la vida quotidiana i els problemes generats per l’ocupació francesa. Entre altres aspectes, tracta sobre l’evolució del comerç, el problema de les subsistències i la mendicitat; les qüestions fiscals i monetàries; l’evolució de la guerra, les accions militars de l’exèrcit espanyol, sometents i miquelets, i del francès; la situació dels hospitals militars i el nombre de morts; les disputes i divisions entre autoritats civils i militars; el fenomen de la deserció, el bandolerisme i la inseguretat; les noves institucions creades pels «patriotes» i l’administració del govern intrús; els personatges més destacats de la vida política i militar; la propaganda patriota i l’afrancesada; les pràctiques religioses i la situació de l’Església; la vida cultural, el teatre, la premsa i les festes, etc. Aquesta obra es reedita amb motiu del bicentenari de la Guerra del Francès. El llibre imprès incorpora un CD-ROM amb la transcripció en castellà dels set primers volums del diari de Raimon Ferrer, que són de gran interès per als investigadors i estudiosos de la història de Catalunya.

Tots els volums del diari de Raimon Ferrer, tant els set primers inclosos al CD-ROM, com els tres afegits posteriorment, es poden descarregar en format pdf a l’enllaç següent:

Descarrega la publicació en pdf de lliure accés

Llicència de Creative Commons
La Guerra del Francès a Catalunya segons el diari de Raimon Ferrer de
Antoni Moliner està subjecta a una llicència de
Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a publicacions.uab.es
Es permet la generació d'obres derivades sempre que no se'n faci un ús comercial.
Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.
 

Autor/s: Antoni Moliner Prada, professor d’història contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, és un reconegut expert a escala internacional de la Guerra Peninsular (1807-1814). Ha escrit nombrosos articles en revistes d’història i, amb motiu del bicentenari d’aquesta guerra, ha participat en molts congressos, fòrums, seminaris i col·loquis. Ha estat professor invitat en diferents universitats d’Espanya, Portugal, França, Itàlia i Mèxic. Entre les seves obres més importants destaquen: La Catalunya resistent a la dominació francesa (1808-1812) (Barcelona: Ed. 62, 1989. XIV Premi Xarxa); Revolución burguesa y movimiento juntero en España (1808-1868) (Lleida: Milenio, 1997); La Guerra del Francès a Mallorca (Palma: Documenta Balear, 2000); La guerrilla en la Guerra de la Independencia (Madrid: Ministerio de Defensa, 2004. Premi d’investigació); Catalunya contra Napoleó. La Guerra del Francès (1808-1814) (Lleida: Pagès, 2007). I com a editor: La Guerra de la Independencia en España (Barcelona: Nabla, 2007). Ha coordinat i editat La Semana Trágica de Cataluña i La expulsión de los moriscos (Barcelona: Nabla, 2009).

Fer una altra cerca
   
Imprimir fitxa