Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

Foto no disponible

Altres volums de: 
Manuals de la UAB
 
Afinitats, moviments i quàdriques 
Autor: Reventós Tarrida, Agustí
Col·lecció i núm: Manuals de la UAB  50 
Primera edició: 2008
Pàgines: 436
Format: 16,5 x 23 cm
Enquadernació: En rústica
Idioma: Català
Matèria: 5. Ciències Pures. Ciències exactes i naturals. Matèria IBIC:
Inclusions:
Editor: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
Coeditor/s: 
Distribució: MIDAC
Codi d'article: MAN0050
Dipòsit legal: b. 35546-2008
ISBN (paper): 978-84-490-2554-9.
PVP: 28 €

 

Ressenya: En aquest llibre es dóna un model algebraic, sustentat en el concepte d’espai vectorial, on, amb definicions adequades, es compleixen tots els axiomes de la geometria afí i euclidiana clàssica. D’aquest objecte algebraic se’n diu espai afí. S’estudien i es classifiquen les aplicacions naturals entre aquests espais: les afinitats. S’introdueix el concepte de distància i s’estudien i es classifiquen les afinitats que conserven la distància: els moviments.

Finalment, s’estudien i es classifiquen les figures més elementals d’aquests espais, a part dels punts i les rectes: les quàdriques. 

Autor/s: Agustí Reventós Tarrida és professor del Departament de Matemà-tiques de la Universitat Autònoma de Barcelona i es considera, més que matemàtic, geòmetra. S’ha preocupat de la geometria clàssica i dels fonaments de la geometria i ha publicat nombrosos articles de recerca en el camp de la geometria diferencial.

Ha publicat un llibre sobre geometria projectiva i un altre sobre geometria plana i àlgebra lineal, aquest últim amb Ferran Cedó. Ha traduït al català i ha comentat el Disquisitiones generales circa superficies curvas de C. F. Gauss, amb Carlos Rodríguez, i actualment està preparant la segona edició del llibre Geometria axiomàtica.

Ha impartit cursos d’Història de la Geometria al Centre d’Estudis d’Història de la Ciència. També s’ha dedicat a la divulgació i ha estat invitat a fer conferències en nombroses universitats. Va ser, durant vuit anys, editor en cap de la revista Notícies de la Societat Catalana de Matemàtiques. Actualment està acabant la recopilació de les obres completes del professor L. A. Santaló.

Fer una altra cerca
   
Imprimir fitxa