Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

Foto no disponible

Altres volums de: 
Ciència i Tècnica
 
Aula d’Ecologia. Cicle de conferències 2002 
Autor: Àvila, Anna; Terradas, Jaume (eds.)
Col·lecció i núm: Ciència i Tècnica  24 
Primera edició: 2003
Pàgines: 92
Format: 16 x 23 cm
Enquadernació: En rústica fresada
Idioma: Català
Matèria: 5. Ciències Pures. Ciències exactes i naturals. Matèria IBIC:
Inclusions:
Editor: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
Coeditor/s: 
Distribució: MIDAC
Codi d'article: CTE0024
Dipòsit legal: B. 18.442-2003
ISBN (paper): 84-490-2316-5.
PVP: 9 €

 

Ressenya: Fruit de la ja antiga col·laboració -iniciada el 1980- en el camp de l'ecologia urbana entre l'Ajuntament de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona, el 1996 neix l'Aula Permanent d'Ecologia de la Ciutat. L'Aula d'Ecologia té els seus orígens en el propòsit de consolidar un nucli de debat sobre la qüestió ambiental. Des de la seva creació, l'Aula d'Ecologia ha organitzat un cicle de conferències anual i, des del cicle de 1997, els resums s'han publicat en volums d'aquesta mateixa sèrie.

En el present volum, s'inclouen els resums del cicle de l'any 2002, que va ser dedicat de manera monogràfica al tema de la biodiversitat. Es van tractar en aquest cicle els aspectes més científics, com els relatius a genètica i mecanismes evolutius (Alfredo Ruiz), el registre fòssil evolutiu (Jordi Agustí), la funció ecològica de la biodiversitat (Francisco Lloret), el comportament d'espècies prop de l'extinció (Miquel Riba); també d'altres corresponents a estudis de casos concrets, sigui d'abast molt general, com l'Amazònia (Adolf de Sostoa), el medi marí (Miquel Alcaraz), l'agricultura (Pere Arús), o d'abast més particular barceloní, com els biòtops marins i el litoral del Besòs (Antoni Alarcón), o els ocells de Barcelona (Eduard Durany); altres temes van tractar de la gestió (Jaume Vicens) i la recopilació de bancs de dades a Catalunya (Xavier Font). En un context diferent, no biològic sinó social, es va situar la conferència sobre diversitat cultural, de Joan Subirats.

Creiem que l'espectre temàtic descrit certament no esgota la gran complexitat de qüestions que es poden vincular a la biodiversitat, però ofereix un panorama força equilibrat de conceptes, casos concrets, eines i línies d'actuació. Això ha estat possible per la qualitat de les conferències, que es van encarregar, un any més, a personalitats rellevants, experts amb trajectòries que els fan profunds coneixedors dels temes tractats. L'interès de les sessions, també un any més, es va veure molt enriquit pels debats, generalment vius i oportuns, amb els assistents.. Fer una altra cerca
   
Imprimir fitxa