«Pensar con el paladar», al web de la Sociedad Española de Estética y Teoría de las Artes

Llibre i autors «Pensar con el paladar»
marta
dv., 27/09/2024 - 10:15

La Sociedad Española de Estética y Teoría de las Artes (SEyTA) acaba de publicar una notícia a la seva pàgina web sobre el llibre Pensar con el paladar. Una estética gustatoria, de Jèssica Jaques i Gerard Vilar. L'article destaca que els autors ofereixen una innovadora exploració filosòfica del gust i la seva rellevància estètica en la cultura contemporània. La notícia es pot consultar a l'enllaç següent: http://www.seyta.org/pensar-con-el-paladar-una-estetica-gustatoria/.

A Pensar con el paladar. Una estética gustatoria, Jaques i Vilar reflexionen sobre l'estètica gustatòria des d'una perspectiva filosòfica cognitivista i considerant que «pensar amb el paladar» és una manera de conèixer. El volum correspon al número 24 de la col·lecció de divulgació científica de la UAB «El espejo y la lámpara» i conté un pròleg i una entrevista amb Ferran Adrià.

Jèssica Jaques és professora titular d'Estètica i Teoria de les Arts de la UAB (Departament de Filosofia). És fundadora i codirectora del Doctorat Picasso (Museu Picasso de Barcelona) i el 2020 va rebre el Premi d'Excel·lència Docent de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.

Gerard Vilar va fer estudis de filosofia a Barcelona, a Frankfurt i a Constança. Ha estat president de la SEyTA entre 2018 i 2024 i actualment és catedràtic d'Estètica i Teoria de les Arts de la UAB (Departament de Filosofia).