Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

a

Public Knowledge Project reconeix la UAB com a soci estratègic

Public Knowledge Project (PKP) és una iniciativa sense ànim de lucre que sorgeix a la Facultat d’Educació de la University of British Columbia (UBC) el 1998 amb l’objectiu de difondre el coneixement sense restriccions per motius socials, culturals o econòmics i millorar la qualitat de les publicacions científiques. Durant els darrers vint anys, l’organització canadenca ha treballat per assolir aquest objectiu, fet que l’ha consolidat com a institució de referència dins de l’àmbit de les publicacions científiques en obert.

Per portar a terme aquesta tasca, PKP ha desenvolupat un conjunt d’eines de programari lliure que faciliten la gestió i la publicació en obert d’articles, llibres i conferències.

La iniciativa s’ha transformat en un projecte col·lectiu, que lidera la University of British Columbia amb la Simon Fraser University i l’Stanford University, amb la participació d’altres universitats i organitzacions d’arreu del món en diferents àmbits com l’esponsorització, el desenvolupament, la traducció, la documentació...

El Servei de Publicacions, amb el Grup de Recerca Tradumàtica, inicia la col·laboració amb el projecte de PKP l’any 2010 amb la traducció al català i al castellà dels programaris lliures de gestió Open Journal Systems (revistes), Open Monograph Press (llibres) i Open Conference Systems (conferències).

Aquesta tasca, afegida a la participació activa en la comunitat i en els espais de decisió, així com a la compartició del codi dels desenvolupaments, ha propiciat que recentment PKP reconegui la UAB com a soci estratègic, reconeixement compartit amb organitzacions com SciELO, Redalyc, ORCID o Google Scholar, entre d’altres.

El gest consolida la relació entre ambdues institucions i posiciona internacionalment la UAB com un referent en la publicació de coneixement científic en obert.

29/10/2018 [Imprimir]