Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

a

La Universitat Autònoma de Barcelona ha presentat una nova col·lecció de llibres que recull les experiències dels seus 50 anys d’història

La Universitat Autònoma de Barcelona va presentar la col·lecció «50 anys d’experiències UAB», el dimarts 9 d’octubre, a les 19 h, a la Casa del Llibre (rambla de Catalunya, 37, Barcelona), en el marc dels actes de celebració del 50è aniversari de la institució. L’acte va ser una fita oberta a tot el públic i al qual hi van assistir una setantena de persones, la major part, vinculades actualment o en algun moment de la seva trajectòria al col·lectiu UAB.

La presentació va comptar amb la presència de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, el vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura, Carlos Sánchez Lancis, que obrir l’acte, i els autors dels quatre primers volums de la sèrie: José Enrique Ruiz-Domènec, amb Sentir el arte. Lectura de San Bernardo, el arte cisterciense de Georges Duby; Antoni Serra Ramoneda, amb Dos temps, dos contextos. El naixement d’una nova universitat; Ramon Pascual de Sans, amb La historia del sincrotrón Alba; i Francisco Rico, amb Escritores en la Autónoma. La tertulia de Letras, que van explicar les seves experiències personals com a professors de la UAB durant una etapa excepcional i irrepetible de la seva història.

José Enrique Ruiz-Domènec és catedràtic d’Història Medieval i ha estat director de l’Institut d’Estudis Medievals; Antoni Serra Ramoneda ha estat rector de la UAB, catedràtic d’Economia de l’Empresa i president de Caixa Catalunya; Ramon Pascual de Sans ha estat rector de la UAB, catedràtic de Física i president de la Comissió Executiva del Sincrotró Alba; i Francisco Rico ha estat catedràtic de Literatura Hispànica Medieval i és membre de la Real Academia Española de la Lengua i de l’Accademia dei Lincei, entre altres institucions.

Els llibres, editats pel Servei de Publicacions de la UAB, reuneixen un conjunt d’experiències úniques i singulars sota el guiatge de destacats professors d’una institució que en el seu primer mig segle s’ha convertit en un referent de l’activitat científica, acadèmica i cultural del nostre país.

03/10/2018 [Imprimir]