Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver
Foto no disponible

Via correu

Empleneu per recomanar

Correu del
destinatari

Nom i cognomO via:

Facebook

 
Art fora de l'aula
Novetat
Autor: Camps, Teresa
Col·lecció i núm: 50 anys d'experincies UAB  
Primera edici: 2020
Pàgines: 94
Format:
Enquadernació: Cosida amb fil
Idioma: Catal
Matèria: 0. Generalitats. Matèria IBIC:
Inclusions:
Editor: Servei de Publicacions de la Universitat Autnoma de Barcelona
Coeditor/s: 
Distribució: MIDAC
Codi d'article: 50A0006
Dipòsit legal: B-7503-2020
ISBN (paper): 978-84-490-8975-6. PVP: 12
ISBN (ebook): 978-84-490-8976-3. PVP: 5,49 . Format: pdf

Comprar llibre 
  Comprar a Todoebook

Ressenya: La presncia dobres dart en el nou recinte universitari potser no estava prevista ni en els plans arquitectnics ni tampoc en lideari que els acompanyava. Segur que no. I la nova Universitat va comenar a caminar sense haver pogut acabar la major part de la construcci dels seus espais ni haver previst cap escultura en el seu gran jard. No obstant aix, lart shi va fer present de forma natural i gaireb silenciosa. Jo diria que va trobar la manera dinfiltrar-shi, no hi va renunciar. De la m dartistes, alumnes i alguns professors, a poc a poc lart va anar trobant el lloc propi i compartit en diversos espais del campus, als passadissos, en alguna aula, en un rac esdevingut sala dexposicions, fins al punt que ara mateix, si no hi fos, es trobaria a faltar. Ha estat aix de forma natural, amb llibertat, amb silenci, per tamb amb convicci, amb propostes ben diverses per irreversibles, discretament i amb la complicitat de la comunitat universitria que, en correspondncia a lacte geners dels artistes, en t cura i respecte.

Des del meu lloc de professora titular del Departament dArt i de Musicologia de la UAB, he tingut el privilegi de veure i viure aquesta ocupaci pacfica, encara minoritria per del tot emblemtica, i matreveixo a aventurar que no s un fet acabat, atesa la disponibilitat dels nostres artistes, ja que constitueix una de les senyes didentitat del nostre campus.
 


Autor/s: Teresa Camps (Barcelona, 1944) s professora emrita a la Universitat Autnoma de Barcelona, on va aterrar lany 1970 per impartir cursos dart contemporani, art catal i teoria de les arts, quan a casa nostra encara no existien els Departaments dHistria de lArt. Ha escrit nombrosos articles sobre artistes catalans consagrats (com ara el pintor Joaquim Mir i lescultor Enric Casanovas), per tamb ha promogut lobra de joves artistes, als que ha convidat a venir a Bellaterra a presentar obres i a dialogar amb els estudiants. Lany 1979 va crear el grup estable Espai b5-125, integrat per estudiants del Departament dArt i de Musicologia que des de llavors no han deixat mai dorganitzar mostres dartistes emergents en els espais lliures de la Facultat de Filosofia i Lletres. Tamb ha estat directora artstica dels espais expositius de la UAB, secretria de la Facultat de Filosofia i Lletres, coordinadora de la Titulaci dArt i membre del consell escolar de lEscola Massana, en representaci de la UAB.