Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver
Foto no disponible

Via correu

Empleneu per recomanar

Correu del
destinatari

Nom i cognomO via:

Facebook

 
El foraster del Congost. XXIII Premi de Novel·la «Valldaura-Memorial Pere Calders» de 2017
Autor: Martínez i Surinyac, Gabriel
Col·lecció i núm: Gabriel Ferrater  85 
Primera edició: 2017
Pàgines: 230
Format: 14,5 x 21,5 cm
Enquadernació: En rústica fresada
Idioma: Català
Matèria: 8. Lingüística. Literatura. Filologia. Matèria IBIC: FA
Inclusions:
Editor: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
Coeditor/s: 
Distribució: MIDAC
Codi d'article: GAB0085.
Dipòsit legal: B.15372-2017
ISBN (paper): 978-84-490-7156-0. PVP: 16 €
ISBN (ebook): 978-84-490-7157-7. PVP: 7,99 €. Format: epub

Comprar llibre 
  Comprar a Todoebook

Ressenya: El foraster del Congost se situa a l’agost de 1992, finalitzats els Jocs Olímpics de Barcelona. Dos periodistes investiguen la trobada d’una fossa del silenci localitzada a la serra del Montsec. No poden imaginar que una recerca de memòria històrica farà desenterrar una memòria personal determinant en el destí dels dos homes, que en tres dies es veuran implicats en una increïble història d’amor i de mort. Un retorn a l’abisme rural.

«En un instant recorden les hores que van consagrar a escriure cartes d’amor. Paraula a paraula. Frase a frase. Repassades mil vegades i, finalment, sobre, segell i bústia. I després, esperar. La resposta. L’esperança. Les altres paraules d’amor... Després, silenci. El desamor. L’oblit.»

El foraster del Congost completa una trilogia amb les anteriors novel·les Viatge a la batalla de l’Ebre i L’estrany cas del guionista que va matar el director amb un colt 45, de trames independents i protagonitzades per professionals de la comunicació.

El foraster del Congost ha estat l’obra guanyadora del XXIII Premi de Novel·la «Valldaura-Memorial Pere Calders» de 2017, convocat per la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.
 


Autor/s: Gabriel Martínez i Surinyac (Sabadell, 1957) és professor i doctor en Ciències de la Comunicació. També és fotògraf.