Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver
coberta

Reduir coberta
Altres volums de:
50 anys d'experiències UAB
 
Art fora de l'aula 
Novetat
Autor: Camps, Teresa
Col·lecció i núm: 50 anys d'experiències UAB  
Primera edició: 2020
Pàgines: 94
Format:
Enquadernació: Cosida amb fil
Idioma: Català
Matèria: 0. Generalitats. Matèria IBIC:
Inclusions:
Editor: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
Coeditor/s: 
Distribució: MIDAC
Codi d'article: 50A0006
Dipòsit legal: B-7503-2020
ISBN (paper): 978-84-490-8975-6. PVP: 12 €
ISBN (ebook): 978-84-490-8976-3. PVP: 5,49 €. Format: pdf

Comprar llibre 
  Comprar a Todoebook

Ressenya: La presència d’obres d’art en el nou recinte universitari potser no estava prevista ni en els plans arquitectònics ni tampoc en l’ideari que els acompanyava. Segur que no. I la nova Universitat va començar a caminar sense haver pogut acabar la major part de la construcció dels seus espais ni haver previst cap escultura en el seu gran jardí. No obstant això, l’art s’hi va fer present de forma natural i gairebé silenciosa. Jo diria que va trobar la manera d’infiltrar-s’hi, no hi va renunciar. De la mà d’artistes, alumnes i alguns professors, a poc a poc l’art va anar trobant el lloc propi i compartit en diversos espais del campus, als passadissos, en alguna aula, en un racó esdevingut sala d’exposicions, fins al punt que ara mateix, si no hi fos, es trobaria a faltar. Ha estat així de forma natural, amb llibertat, amb silenci, però també amb convicció, amb propostes ben diverses però irreversibles, discretament i amb la complicitat de la comunitat universitària que, en correspondència a l’acte generós dels artistes, en té cura i respecte.

Des del meu lloc de professora titular del Departament d’Art i de Musicologia de la UAB, he tingut el privilegi de veure i viure aquesta ocupació pacífica, encara minoritària però del tot emblemàtica, i m’atreveixo a aventurar que no és un fet acabat, atesa la disponibilitat dels nostres artistes, ja que constitueix una de les senyes d’identitat del nostre campus. 

Autor/s: Teresa Camps (Barcelona, 1944) és professora emèrita a la Universitat Autònoma de Barcelona, on va aterrar l’any 1970 per impartir cursos d’art contemporani, art català i teoria de les arts, quan a casa nostra encara no existien els Departaments d’Història de l’Art. Ha escrit nombrosos articles sobre artistes catalans consagrats (com ara el pintor Joaquim Mir i l’escultor Enric Casanovas), però també ha promogut l’obra de joves artistes, als que ha convidat a venir a Bellaterra a presentar obres i a dialogar amb els estudiants. L’any 1979 va crear el grup estable «Espai b5-125», integrat per estudiants del Departament d’Art i de Musicologia que des de llavors no han deixat mai d’organitzar mostres d’artistes emergents en els espais lliures de la Facultat de Filosofia i Lletres. També ha estat directora artística dels espais expositius de la UAB, secretària de la Facultat de Filosofia i Lletres, coordinadora de la Titulació d’Art i membre del consell escolar de l’Escola Massana, en representació de la UAB.

Fer una altra cerca
   
Imprimir fitxa