Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver
coberta

Reduir coberta
Altres volums de:
Memoria Artium
 
Pintura catalana del barroc. L’auge col·leccionista i l’ofici de pintor al segle XVII 
Autor: Torras Tilló, Santi
Col·lecció i núm: Memoria Artium  11 
Primera edició: 2012
Pàgines: 520
Format: 17 x 24 cm
Enquadernació: Cosida amb fil
Idioma: Català
Matèria: 7. Art. Belles arts. Esports. Matèria IBIC: ACQB
Inclusions:
Editor: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
Coeditor/s: Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili, Museu Nacional d'Art de Catalunya
Distribució: Edicions Universitat de Barcelona
Codi d'article: MAR0011
Dipòsit legal: B-6268-2012
ISBN (paper): 978-84-490-2681-2. PVP: 50 €
ISBN (ebook): 978-84-490-6971-0. PVP: 9 €. Format: pdf

 Disponible a la teva llibreria
 

Ressenya: Si bé en alguns moments històrics l’art del segle XVII ha estat menystingut per la seva estètica aparentment deslluïda i «decadent», avui podem afirmar sense ambages que aquesta percepció ja no és la dominant. A Pintura catalana del Barroc. L’auge col·leccionista i l’ofici de pintor al segle XVII, Santi Torras presenta una aproximació apassionant a l’obra d’art, la societat i l’artista del sis-cents català. Basant-se en una extraordinària documentació inèdita, l’historiador estudia, en concret, el paper que hi van tenir el quadre, el col·leccionisme, el mercat artístic i el gremi de Sant Lluc dels pintors barcelonins. En definitiva, aquesta és una obra de referència indispensable per comprendre un dels períodes menys coneguts de la història de l’art català. 

Autor/s: Santi Torras Tilló (Sabadell, 1965), doctor en història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona, s’ha especialitzat en la recerca de l’art del Renaixement i del Barroc a Catalunya. En els seus estudis, de caràcter divers, ha tendit a donar preferència als vincles entre l’art i la societat. A més de rebre prestigiosos premis pels seus articles, és autor de Mare Aureum. Artistes i artesans de la Llotja de Mar de Barcelona a l’època del Renaixement (2001) i d’Art en documents. Presència del Renaixement i del Barroc a Sabadell (2002).

Fer una altra cerca
   
Imprimir fitxa