Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

Foto no disponible

Altres volums de: 
Documents
 
Les dones i les professions sanitàries al llarg de la història 
Autor: Jiménez Sureda, Montserrat
Col·lecció i núm: Documents  112 
Primera edició: 2017
Pàgines: 132
Format: 16 x 23 cm
Enquadernació: En rústica fresada
Idioma: Català
Matèria: 6. Ciències Aplicades. Medicina. Tècnica. Matèria IBIC: MBX
Inclusions:
Editor: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
Coeditor/s: 
Distribució: MIDAC
Codi d'article: DOC0112
Dipòsit legal: B-16.519-2017
ISBN (paper): 978-84-490-7244-4.
PVP: 12 €
ISBN (ebook): 978-84-490-7245-1. PVP: 5,99 €. Format: pdf
 

Ressenya: Aquest llibre explica l’accés de les dones a l’art de curar des de l’Antiguitat fins a l’Època Contemporània. Amb una perspectiva polièdrica, l’autora analitza des dels coneixements empírics transmesos per via oral dins el si de cada família per part dels seus membres femenins fins a les especialitzacions reglades per l’Estat dins l’àmbit de la medicina. Entre els oficis antics relacionats amb el fet de guarir les persones, es detalla la feina de les remeieres i les sanadores. Entre les professions oficialment remunerades per les instàncies que representen el poder polític, es repassa l’accés de les dones a les carreres mèdiques i d’infermeria, sense oblidar les llevadores, presents a Occident des de temps molt remots. 

Autor/s: La doctora Montserrat Jiménez Sureda ha estat docent de la Universitat Internacional de Venècia i, des de fa us anys, és professora d'Històriai Gènere a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Entre les seves publicacions es compten llibres com L'Església catalana sota monarquia dels Borbons. La catedral de Girona en el segle XVIII (Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 1999); La memòria de pedra. Les làpides sepulcrals del pla de la catedral de Girona (Diputació de Girona, 2005); Girona, 1793-1795. Guerra Gran i organització política a la monarquia dels Borbons (Ajuntament de Girona, 2006) i Crist i la història. Els inicis de la historiografia eclesiàstica catalana en el seu context europeu(Universitat Autònoma de Barcelona, 2014).

Fer una altra cerca
   
Imprimir fitxa