Servei de Publicacions de la UAB Web de la UAB Tornar / Volver

Foto no disponible

Altres volums de: 
 
Les bruixes. Del feminicidi històric a la icona social 
Autor: Jiménez Sureda, Montserrat
Col·lecció i núm:    
Primera edició: 2017
Pàgines: 68
Format: 17 x 24 cm
Enquadernació: En rústica fresada
Idioma: Català
Matèria: . Matèria IBIC: HBTB
Inclusions:
Editor: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
Coeditor/s: 
Distribució: MIDAC
Codi d'article: DIV0070
Dipòsit legal: B- 16518-2017
ISBN (paper): 978-84-490-7242-0.
PVP: 10 €
ISBN (ebook): 978-84-490-7243-7. PVP: 4,99 €. Format: pdf
 

Ressenya: Aquest llibre explora el fenomen de les bruixes des del seu sorgiment fins a l’època actual. Analitza què temien els nostres avantpassats i com van gestionar la seva por. Fa el retrat robot de la bruixa típica i explica com i per què aquesta descripció va anar canviant amb cada època històrica. Detalla els mals que s’atribuïen a les bruixes i com es combatien aquests. Detalla també la cacera de bruixes, amb exemples concrets extrets de tot Europa, de nord a sud i d’est a oest, aturant-se en casos com els dels caçadors catalans professionals de bruixes o la trista execució de l’adolescent de tretze anys i presumpta bruixa Magdalena Duer. Així mateix, explora el reflex literari i artístic de la bruixeria. 

Autor/s: La doctora Montserrat Jiménez Sureda ha estat docent de la Universitat Internacional de Venècia i, des de fa uns anys, és professora d’Història i Gènere a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Entre les seves publicacions es compten llibres com L’Església catalana sota la monarquia dels Borbons. La catedral de Girona en el segle XVIII (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 1999); La memòria de pedra. Les làpides sepulcrals del pla de la catedral de Girona (Diputació de Girona, 2005); Girona, 1793–1795. Guerra Gran i organització política a la monarquia dels Borbons (Ajuntament de Girona, 2006) i Crist i la història. Els inicis de la historiografia eclesiàstica catalana en el seu context europeu (Universitat Autònoma de Barcelona, 2014).

Dins les seves anàlisis de gènere ha publicat, entre d’altres, «Elizabeth. Reflexions sobre el regnat d’Isabel I d’Anglaterra», L’Avenç; «L’Anglaterra isabelina en pantalla. Shakespeare enamorat», L’Avenç; «La situació femenina en l’Antic Règim», Revista de Catalunya; «Anàlisi històrica de la Maria Estuard de John Ford», Josep Fontana. Història i projecte social (Crítica, 2004); «La mujer en la esfera laboral a lo largo de la historia», Manuscrits, i «El nacimiento de géneros y especialidades de la historia moderna universal en la antigua Grecia», La Razón Histórica.

Fer una altra cerca
   
Imprimir fitxa